#Lifestyle

Hotelový skvost v centru léčivé síly Piešťan

Redakce3.3.2017

Vyhlášené slovenské lázně Piešťany oplývají nejen léčivými účinky unikátní minerální vody a sirného bahna, ale také nádherným prostředím a kvalitními službami. Jako dobrotivý vládce se v lázeňské zóně nad krásným parkem tyčí zrenovovaný pětihvězdičkový hotel s vlastním balneoprovozem – Danubius Health Spa Resort Thermia Palace. Překrásné prostory pamatují i návštěvu Edvarda Beneše, Vlasty Buriana nebo Alfonse Muchy.

Hotelový skvost v centru léčivé síly Piešťan 1 fotografie ve fotogalerii

Piešťany patří už více než 100 let k předním evropským lázním, které se zaměřují na léčbu onemocnění pohybového aparátu spojených s bolestmi zad nebo kloubů, revmatismu a nervového systému. Jedinečné léčivé bahno a termální minerální voda spolu se speciálními léčebnými postupy pomáhají zmírňovat záněty kloubů, zpomalovat jejich degenerativní proces a obnovovat hybnost, přispívají k regeneraci poškozené chrupavky a umí rovněž posílit imunitní systém.

Blahodárný vliv léčivých procedur doplňuje v Piešťanech nádherné prostředí lázní a kvalitní servis v mnoha špičkových hotelech, mezi nimiž vyniká fascinující Thermia Palace s lázeňským domem Irma. Hotel má za sebou více než stoletou minulost, která se odrážív nádherném architektonickém řešení budovy a uměleckém ztvárnění výzdoby. Pohodlí hostů a moderní požadavky na lázeňský provoz pak zajistila nedávná citlivá rekonstrukce. Díky ní se hotel Thermia Palace stal prvním lázeňským pětihvězdičkovým hotelem na Slovensku.

Vznosná budova z roku 1912 leží v těsné blízkosti termálních pramenů a zdrojů léčivého bahna. Nabízí 111 pokojů, z toho 15 apartmánů. O kulinářské zážitky je postaráno v restauraci Grand, kde příjemnou atmosféru pravidelně dotváří živá hudba. Užít si příjemnou chvíli nad šálkem kávy můžete v Café Alexander s terasou a výhledem do parku. Pro menší setkání lze využít salónek Hubertus a Ferdinand.


Léčba pomocí termální vody a sirného bahna probíhá hned vedle hotelu v Danubius Health Spa Irma. Hosté sem z hotelových prostor pohodlně přejdou vnitřní chodbou. Čeká na ně více jak 60 léčebných a relaxačních procedur v nově zrekonstruovaných historických prostorách. Nejvhodnější léčebné a regenerující postupy doporučí lázeňský lékař. Kromě historických léčivých bazénů uvnitř starobylé budovy (Zrkadlisko a Bahnisko) mají návštěvníci k dispozici i vnější termální bazén. Lázeňský hotel hýčká své hosty rovněž možností návštěvy Danubius Premier Fitness, sauny či Emporium Wellness & Beauty centra.

Historie hotelu je spjatá s mnoha významnými jmény. K častým hostům hotelu Thermia Palace už od jeho otevření patřili králové, šejkové nebo maháradžové. Ze známých osobností československého veřejného života zde pobýval např. malíř Alfons Mucha, který byl tak nadšený z blahodárného účinku lázeňských procedur a pohostinnosti personálu, že hotelu věnoval alegorickou olejomalbu s motivy zdejšího kraje, jenž je pojmenovaný: „Buď pozdravený, požehnaný prameň zdravia.“ Hotel však svou návštěvou poctil i prezident Edvard Beneš nebo známý herec Vlasta Burian. Vynikající český komik zde našel nejen poklidné místo pro načerpání sil, ale také příležitost k odreagování. V předválečných časech se s radostí zúčastnil zdejší soutěže o nejkrásnější automobil s názvem Concours d´Elégance.

Právě hotel Thermia Palace vytváří skvělou atmosféru pro konání podobných výjimečných událostí. Na dávnou tradici automobilové soutěže je již několikátý rok úspěšně navázáno v podobě přehlídky historických vozidel s názvem Zlaté stuhy – Concours d´Elégance. V hotelu však můžete zažít i předvánoční koncerty v Café Alexander, masopustní bál v Grand restaurantu, trhy lidových řemesel nebo myslivecké slavnosti.

Lázeňský ostrov, kde se hotel Thermia Palace nachází, láká k příjemným procházkám nejen po přilehlých cestičkách sympaticky lemovaných zelení, nádherným lázeňským parkem, ale i k návštěvě Piešťan. Hosty do města nasměruje blízký Kolonádový most přes řeku Váh. Vyznavačům golfu pak Lázeňský ostrov nabízí skvělou příležitost okusit rozlehlé 9jamkové hřiště.

Společnost Danubius Hotels Group, která hotel Thermia Palace vlastní, věnuje péči o historické budovy a přilehlý lázeňský provoz maximální pozornost. Zájemci o zdraví prospěšný odpočinek si tak mohou vybírat hned z několika jejích hotelů, např. čtyřhvězdičkový Danubius Health Spa Resort Esplanade, tříhvězdičkový Spa Hotel Splendid a Vila Trajan nebo dvouhvězdičkové hotely Spa Hotel Pro Patria, Hotel Jalta a dependance Smaragd a Šumava. 

Hotel Thermia Palace však mezi nimi poznáte na první pohled, a to nejen podle vzezření, ale i podle jeho neobvyklého znaku – páva. Podle legendy prý bílý páv, který se procházel po starobylých Piešťanech, onemocněl. Sklouznul však do místního bahna a za nějaký čas se díky němu opět uzdravil. V hotelu Thermia Palace tak najdete umělecky ztvárněného páva téměř na každém kroku. Připomíná, že léčivá síla přírody právě zde pomáhá komukoli, kdo ji potřebuje.                                                                                   

Další informace najdete na:  www.piestany.danubiushotels.sk  www.thermiapalace.sk

DIANA MEDIA,

 tel.: +420 605 982 457,

diana@dianamedia.cz

Komentáře (0)

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Partneři magazínu
další partneři
© 2024 BYZMAG.cz, Všechna práva vyhrazena.